játékosan, könnyedén

3 évesek lettünk!

2015/02/19. - írta: szokimondoka


1486897_10201342237371112_1374815255_n.jpgNosztalgiázom... A legkisebb gyermekem 2 hónapja lett 3 éves. Tisztán emlékszem a szülés körülményeire, Goda Krisztinával volt megbeszélve egy találkozó, amelyen a közös filmes pályázatunk részleteit akartuk megbeszélni a pályázatot befogadó szervezettel, mert cég akkor még nem volt. Aznap hajnalban indult meg a szülés, így a találkozót le kellett mondanom. Helyette egy pár órás kismanó szuszogott a nyakamba nappal, hogy aztán ébren tartson éjszaka. 

De nemcsak a kisbabám tartott ébren éjszaka, hanem a SzóKiMondóka is... A párhuzam adott. Először csak egy apró gondolat fogan meg odabenn... Motoszkál a fejedben... Először csak a tiéd. Később megosztod az ötletet a szűk családoddal... Aztán szép lassan formát ölt, "mozgolódni kezd" önálló élete lesz, majd megszületik, neve, számai, papírjai lesznek, és te csak kapkodod a fejed, hogy mi lett a te kis apró gondolatodból...

 A vállalkozás "születéséig" csak az alapötlet, meg a forgatókönyvek voltak meg, és persze csak mi dolgoztunk a megvalósításon. A céggel hamarosan lettek gyakornokaink - később belőlük lett a hivatalos SzóKiMondóka csapat - akik a gödöllői albérletbe jártak ki nap, mint nap vállukon cipelve laptopjaikat. Aztán lett irodánk. Aztán lett költségvetésünk, üzleti tervünk, statisztikai számjelünk. Könyvelőnk. Startup versenyes helyezéseink. Marketing tervünk. Facebook oldalunk. Honlapunk. Nevünk, logónk, küldetésünk. Termék, az még nem volt. Csak vállalkozó kedv és hit, hogy a nehézségek ellenére is meg tudjuk csinálni. És jó lesz. 


kartya-niki.pngÉvekig tőkebevonásban, szponzorációban, befektetőkben gondolkodtunk, mert az egészet egyben akartuk megvalósítani. Aztán rá kellett jönnünk, hogy akkor fog megszületni az első fejezet, ha a saját pénzünkön leforgatjuk. Zoé, a legnagyobb, aki 2 éves sem volt, mikor az igény megfogalmazódott bennem a SzóKiMondókára, és elkezdtem dolgozni a prototípuson, ma már 6 éves. Ő az első teszt gyermek, aki 2 évesen kb. 60 szót felismert - akkor még Babaolvasó néven futottunk és cél volt az olvasás. Ma már csak eszköz, mégpedig a közös olvasás. Ennyit változtunk mi is, a cél is, a termék is. A legfontosabb célunk ma tartalmas közös együttléteket biztosítani a szülőkkel, játékos foglalkozásokat, bevonva a dalokat, mondókákat, miközben persze szépen fejlődik gyermekünk. Leander, aki a prototípus készülése alatt született - tehát már beleszületett az otthonról dolgozó anyuka modellbe, fogja talán a legtöbbet profitálni a SzóKiMondókából, hisz az ő beszéde még ma is fejlesztésre szorul, pedig szuper iskolába jár, de a szülői segítséget nem pótolja semmi. 

Manó kiságya mellett dolgoztak egykor a gyakornokok, akik ma marketing és operatív vezetők. Ő igen hamar megtanulta kimondani a szókimondóka nevet és megnézte a film összes verzióját a vágás során. A három gyerek mellé negyediknek jött a cég, ami a sok befektetett energiának köszönhetően végre az idén önálló lábra áll. A külföldi magyarok körében égető problémát old meg: mit tegyek, hogy biztos alapjait tegyem le benne a magyar nyelvnek, ha csak tőlem, vagy csak a családban hallja gyermekem a magyar nyelvet? De az  itthoni magyarok is megvalósíthatják vele a házon kívüli drága foglalkozásokat minden nap, vagy naponta több alkalommal 10-15 percben, ahogy az életükbe be tudják illeszteni. A SzóKiMondóka segíti a napi rutin kialakítását is, ami a kisgyermekek életében egy fontos kapaszkodó. (Bővebben erről az Útmutatóban link olvashatsz. )

colorful_birthday_cake_png_clipart.pngNosztalgiázom... Három éve született legkisebb gyermekem és három éve írtam alá a papírt, amely szerint, a SzóKiMondóka is megszületett, neve, logója, papírjai vannak. 

Most már ennél több a SzóKiMondóka. A hit, a vállalkozó kedv megmaradt, a csapat, akikkel együtt dolgozunk, bővül és tartalommal töltjük meg azt a hivatalos papírt, amin az áll, hogy vállalkozás született... 

 Ha tetszett ez a bejegyzés és érdekelnek ötleteink, híreink a készségfejlesztés, olvasás előkészítés, a magyar kultúra megőrzése,  a közös játék során témákban  ITT feliratkozhatsz a hírlevelünkre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szokimondoka.blog.hu/api/trackback/id/tr147189167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása