játékosan, könnyedén

 Csomagban

2014/08/19. - írta: szokimondoka

Potato_heart_mutation.jpgTavaly elvégeztem az Ökomama kurzust, ahol többek közt a biogazdálkodásról tanítottak kisgyermekes anyukák számára.

Sajnos, azt nem tanították meg, hogyan tartsuk távol gyermekeinket féltve gondozott ágyásainktól. 

Még akkor sincsenek a növénykék biztonságban, ha éppen együtt ültettük őket. Ha kapálok, jönnek segíteni és ütnek, amit gondolnak. Ha gyomlálok, húzkodják ők is a növényeket válogatás nélkül, ha locsolok, követelik a tömlőt és telibe irányítják a pici palántákra, hogy azok kifordulnak a helyükből. Ha éppen szüretelek, ők is kihúzzák, amit érnek.

Ilyenkor egyetlen gondolattal vígasztalódom: csomagban jönnek. Az öröm, ami velük van, az a sok kedvesség, szeretet bizony nem jár egyedül - van velük vesződség, baj is. Azokon is túl leszünk valahogy… -

A párkapcsolatomban is alkalmazom ezt a szemléletet: a tökéletesség keresése helyett értekelem, amim van. Felírtam egy papírra mindent, amit szeretek a férjemben és ha valami miatt épp haragszom rá, előveszem, és máris más megvilágításba kerül az aktuális ügy.

------------------------------------------------------------------------------------

A projekt, amelyen dolgozom, a blog névadója, a SzóKiMondóka. A facebookon és a honlapon többet is megtudhatsz róla. 

Iratkozz fel a SzóKiMondóka hírlevelére, ha érdekelnek a hasonló bejegyzések!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szokimondoka.blog.hu/api/trackback/id/tr826616749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása